Pozorište

Sjajan nastup predstave zeničkog BNP-a u Švicarskoj

Off 25
Predstava Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”, u režiji Mirjane Karanović, izvedena je četiri puta u “Schlachthaus Theatru” u švicarskom gradu Bernu u okviru velike manifestacije čiji je cilj promocija recentne umjetničke produkcije zemalja zapadnog Balkana.

Predstava nastala prema dramskom tekstu mlade banjalučke autorice Tanje Šljivar izazvala je veliki interes švicarske stručne i šire javnosti, a za sva izvođenja ulaznice su rasprodate u rekordnom roku još u oktobru.

Ekipa Bosanskog narodnog pozorišta je za sva četiri izvođenja dobila pozitivne kritike, izuzetno dobre reakcije publike i višeminutne aplauze.

Specifičnost tih izvođenja bilo je prevođenje uživo, koje su tokom predstave švicarski glumci interpretirali na njemačkom jeziku. Zbog velikog uspjeha predstave, švicarski producenti i umjetnici pokazali su interesovanje za nastavak saradnje i moguću realizaciju novih gostovanja i festivalskih učešća.

Predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” svojila je devet nagrada na međunarodnim gostovanjima i festivalima.

Related Posts