Pozorište

Sarajevo: Večeras u SARTR-u predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”

Off 210
Foto: BNP Zenica
Predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” biće izvedena večeras na sceni Sarajevskog ratnog teatra, saopćeno je iz SARTR-a.

Autorica teksta je Tanja Šljivar, režiju potpisuje Mirjana Karanović, koja i tumači glavnu ulogu u predstavi uz Enesa Salkovića.

“‘Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali’ je drama koja koncept “role play-a”, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri.

“Kada sam prvi put pročitala ovaj tekst, preplavile su me emocije koje izbijaju iz njega. Prepoznala sam u njemu slojeve moje duše. Moje tuge, strahove, praznine koje ostaju iza ljudi koje sam voljela. U njemu sam prepoznala sva moja bića koja uporedo žive u meni. Djevojčicu koja čezne za pažnjom svog oca, prazninu majke koja više nema svog sina, neizmjernu ljubav djevojke prema bratu i žudnju zrele žene za životom. Ja nisam režirala ovu predstavu. Ova predstava je igra i mi smo igrači. Ona ništa ne objašnjava. Ona se otkriva. Ona se čuje i vidi i osjeća”, rekla je Karanović.

Predstava će biti izvedena u 20.00 sati u Sarajevskom ratnom teatru.

Related Posts