Pozorište, Životni stil

“Dame biraju” 200. put – Za “Srce za djecu oboljelu od raka”

Off 37
Predstava “Dame biraju” odigrana je sinoć u Pozorištu mladih u Sarajevu jubilarni 200. put. Sav prihod od ulaznica, ukupno 3.750 KM, ekipa okupljena oko projekta donirala je Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Producent Slaven Vidak nije mogao sakriti oduševljenje koje ovaj teatarski komad izaziva kod publike, i nakon toliko izvođenja.

“U ovaj projekt smo ušli srcem, bez mnogo planiranja koliko ćemo predstava izvesti. ‘Dame biraju’ su nas vodile širom Bosne i Hercegovine i u mnoge zemlje regije, što je za cijelu ekipu životno iskustvo. Na samom početku, bilo je trenutaka i kada je predstavu gledalo tek nešto više od deset ljudi, ali nas to nije pokolebalo i vrlo brzo smo počeli u punom kapacitetu puniti pozorišta, sale i dvorane. Do sada su nas gledale desetine hiljada ljudi, a igrali smo u više od 70 gradova”, rekao je Vidak.

                                                                                  Foto: Fena

Adnan Goro, Davor Sabo, Sanjin Arnautović, Emir Fejzić i Enes Salković, glavni su akteri predstave uz jedinu damu na sceni – Nancy Abdel Sakhi. Ekipu čine i glumci Dalibor Brkić, Damir Kustura te Mak Čengić. Majstor tona je Irhad Hodžić, majstor svjetla Rusmir Efendić, a garderoberka Nevzeta Musabegović.

“Dame biraju” je priča o petorici nezaspolenih momaka, koji prihvataju posao stripera kako bi promijenili svoju svakodnevnicu.

Cilj predstave je, osim zabaviti i nasmijati, navesti na razmišljanje: kako se suočiti sa stvarnošću i preuzeti odgovornosti za svoj život; je li rješenje odlazak negdje drugo ili je perspektivu moguće stvoriti i ovdje? Oni su svoje rješenje pronašli u striptizu, a višegodišnji interes za predstavu, koja ulazi u petu sezonu, govori da su napravili
dobar izbor.

U Pozorištu mladih igraju još večeras i sutra, nakon čega kreću na turneju u okviru koje će imati 13 izvođenja. Posjetit će Zenicu, Lukavac, Dubrovnik, Ploče, Šibenik, Zadar, Rijeku, Knin, Karlovac, Koprivnicu, Sisak, Kutinu, Daruvar i Novu Gradišku, a turneju će završiti 2. marta u Tuzli.

Related Posts