Muzika

Sinan Alimanović pozvan da snimi album u New Yorku

Off 117
Poznati bh. jazz pijanista Sinan Alimanović, dobio je poziv da u New York-u, zajedno sa američkim jazz muzičarima, snimi album u studiju Tradin 8s Music. Snimanje nosača zvuka, na kojem će u Alimanovićevom internacionalnom bendu biti neki od najuticajnijih predstavnika modernog jazza, počet će u junu 2018. 

U pozivnom pismu, koje je uputio direktor prestižnog muzičkog studija Trading 8s Music, navedeno je da je “sjajni bh umjetnik, Sinan Alimanović, u velikoj mjeri doprinijeo razvoju svjetske jazz scene”, te ga iz tog razloga i pozivaju da snimi album sa američkim kolegama, poznatim jazz imenima.

Sinan Alimanović je višestruko nagrađivani bh jazz muzičar koji uspješno promoviše bh jazz scenu kroz saradnje sa najrelevantnijim imenima iz svijeta jazza, među kojima su neki i višestruki dobitnici prestižne nagrade Gremi (Grammy).

Neki od muzičara sa kojima je Alimanović sarađivao su: Randy Brecker, Harvie S, Duško Gojković, Ladislav Fidri, Alex Blake, Bobby Sanabria, Barbara Hendricks, Petar Ugrin, Jim Mullen, Gianni Basso, Aladár Pege, Václav Zahradnik i mnogi drugi.

Related Posts