Muzika

Koncertom “MuzikArta” u Sarajevu počela trodnevna novogodišnja manifestacija

Off 298
Foto: Klix.ba
Trodnevna novogodišnja manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS počela je koncertom Omladinskog orkestra “MuzikArt” ispred Katedrale.

Koncert je započeo zvucima muzičkih djela velikih majstora, a noć su uljepšali mladi virtuozi „MuzikArta“ zvucima valcera i klasičnih kompozicija od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa, pod dirigentskom palicom Emira Mejremića.

Goste ispred sarajevske Katedrale pozdravio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, koji je svima zaželio lijep provod u naredna tri dana sarajevskog novogodišnjeg programa i sretnu Novu godinu.

U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić, a program počinje u 21 sat. Posjetioce će zagrijati i sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location.

Također će 1. januara novogodišnje slavlje biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuka ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže