Kultura

Mostar: Bogat program Street Arts Festivala

Off 17

Drugo izdanje Street Arts Festivala u Mostaru, pored toga što donosi nove murale na ulice grada, obogaćeno je programima za sve generacije. U grad na Neretvi već su počeli pristizati umjetnici iz svih dijelova svijeta.

U Mostaru je trenutno i umjetnik iz Nevade, Eric Bruke, koji oslikava mural u Centru 3, a ulični show izvest će gostujuća umjetnica iz Zagreba Nikolina Majdak, koja u Mostar stiže u pratnji umjetnika Mane Mei, koji će oslikavati fasadu u naselju u blizini Sveučilišta u Mostaru.

Najmlađi će imati priliku da posjete ulični cirkuski show “Niske pobude i visoke pete”, koji će biti održan 15. septembra na lokaciji Black Dog Puba (Kriva Ćuprija).

“Malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje”, najavljeno je ispred Street Arts Festivala.

Druga etapa mostarskog Street Arts Festivala i programi StreetArTura urbane intervencije održavat će se do 10. oktobra. U Mostar će pristizati umjetnici koji će oslikavati murale na fasadama zgrada i sudjelovati u izložbama i muzičkim programima.

Lokalni umjetnici koje okuplja ovaj festival neizostavan su dio cijele ove priče. Oni će također ostaviti svoje umjetničke tragove na ulicama grada i ujedno pokazati progres dugogodišnjeg djelovanja u uličnoj umjetnosti. Pojedini će predstaviti svoju kreativnost putem radionica i muzičkih off programa.

Related Posts