Knjiga

Zimski salon knjige u Sarajevu: Izlagači zadovoljni posjetom

Off 375
Ovogodišnje 13. izdanje Zimskog salona knjige, koji tradicionalno uoči božićnih i novogodišnjih praznika obogati ponudu kulturnih dešavanja u Sarajevu, otvoreno je danas u Galeriji Collegium Artisticum u Kulturno-sportskom centru Skenderija.

Na površini od 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora postavljeno je 50 štandova, na kojima oko 60 izlagača predstavlja najaktuelnija izdanja uz prigodne cijene.

Osim izlagača iz Bosne i Hercegovine, na Salonu učestvuju i izlagači iz regiona – Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Direktor TKD Šahinpašić, organizatora Salona, Azer Kurtović rekao je za Fenu da već u prvim satima nakon otvorenja zabilježena zavidna posjećenost.

Prvih pet kupaca nagrađeno je knjigom.

Kurtović je objasnio da se ovaj salon razlikuje od prijašnjih po izložbi Arhiva Bosne i Hercegovine nazvanoj “Arhitektura u Bosni i Hercegovini u austrougarskom periodu”, kada će biti predstavljena izdanja svih arhiva u Bosni i Hercegovini sa zanimljivim dokumentima, časopisima i knjigama iz tog perioda.

Arhiv Bosne i Hercegovine ove godine obilježava 70 godina postojanja te će 12. decembra biti priređeni posebni programi kada će biti uručene i dvije povelje institucijama koje su dale značajnu podršku radu Arhiva, a prethodit će joj naučni skup posvećen aktuelnoj problematici u arhivskoj službi.

Zimski salon knjige, kao i do sada, bit će obogaćen brojnim pratećim sadržajima, a svi zainteresirani mogu ga posjetiti do 24. decembra od 10.00 do 19.00 sati.

Ulaz je, tradicionalno, besplatan.

Related Posts