Knjiga

Berislavu Blagojeviću godišnja nagrada za roman “Bumerang”

Off 28
Foto: Berislav Blagojević

Banjalučkom književniku Berislavu Blagojeviću, autoru romana “Bumerang”, danas je svečano uručena godišnja nagrada Udruženja književnika Republike Srpske za najbolju knjigu u prošloj godini.

Nagradu, čiji novčani dio iznosi 2.000 KM, laureatu je uručio predsjednik Udruženja književnika Srpske Predrag Bjelošević.

“Drago mi je jer nagrada dolazi od Udruženja književnika Srpske, koje bi trebalo da bude udruženje od republičkog značaja, odnosno javnog interesa, što danas nije slučaj”, naveo je Blagojević.

On smatra da bi svi koji se bave pisanjem trebalo da imaju jedno krovno udruženje koje bi uspješno funkcionisalo i podržavalo njihove interese.

Blagojević je pojasnio da je “Bumerang” kratki roman čija je radnja smještena u Brod, a riječ je o četiri prijatelja koji su se nakon “neuspješnih epizoda van svog grada” vratili u roditeljske kuće.

Berislav Blagojević rođen je 1979. godine u Slavonskom Brodu. Odrastao je i školovao se u Brodu, Pančevu i Banjaluci. Magistar je geografskih nauka, a radi i živi u Banjaluci.

Neke od njegovih objavljenih knjiga su “Lamentacija po Sofroniju”, “Ja, revolucionar” i “Tiši od vode”. Radovi su mu prevođeni na makedonski, maltežanski, španski, poljski, engleski, njemački, italijanski i japanski jezik.

Related Posts