Izložbe

U Tomislavgradu obilježena “Noć muzeja”

Off 9
Foto: Fena
U organizaciji Franjevačkog muzeja „Fra Jozo Križić“ i Kulturno informativnog centra (KIC), u Tomislavgradu je u petak po četvrti put upriličena kulturna manifestacija ‘Noć muzeja’.

Manifestacija je započela u Galeriji Franjevačkoga muzeja izložbom “Županjac, Duvno i Tomislavgrad na starim razglednicama” autora Ivice Ćurkovića, poznatog kolekcionara i poznavatelja starina koji je rođen u Tomislavgradu, a živi u Zadru.

Ovom izložbom autor je prikazao sve ono što je prikupio u 25 godina intenzivnog traganja, a radi se o najcjelovitijoj kolekciji razglednica-dopisnica i poštanske povijesti Tomislavgrada, nekada Duvna, a najranije Županjca.

“Izložbom je prikazan presjek događaja Tomislavgrada od vremena Austrougarske monarhije do današnjih dana kroz originalne razglednice koje prikazuju razne vizure grada, ljudi, spomenika…” kazao je kustos muzeja Stipan Dilber.

Po riječima autora, na izložbi je prikazano 90 motiva bogate povijesti Tomislavgrada kroz razglednice od 1890. godine pa do danas, a tim povodom tiskan je i katalog koji prikazuje priču sakupljanja razglednica i sam Županjac, odnosno Duvno i Tomislavgrad u kontekstu te priče.

U drugom dijelu ‘Noći muzeja’, priređenom u Galeriji KIC-a u Tomislavgradu, posjetitelji su mogli vidjeti izložbu radova nastalih na VI. međunarodnoj likovnoj koloniji održanoj početkom studenog prošle godine na prostoru šumarske kuće u Grlima kod Tomislavgrada, prenosi Fena.

Na izložbi su prikazani radovi 18 akademskih slikara i kipara iz BiH i Hrvatske te profesora i studenata Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega.

Related Posts

PROMO

Pozitivna BiH

Arhiva

Februar 2019
P U S Č P S N
« jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728