Film

Superheroji i nastavci: Šta nas 2018. čeka u kinima?

Off 93
Tokom naredne godine u kino salama širom svijeta očekuju se novi filmovi Stivena Spilberga i Martina Skorsezea, novi “Zvjezdani ratovi”, brojni nastavci, kao i rimejkovi, a naravno nisu zaboravljeni ni superheroji.

Dvostruki dobitnik Oskara, za “Šindlerovu listu” i “Spašavanje vojnika Rajana”, Spilberg u 2018. donosi dva filma, “The Post” i “Ready Player One”.

“The Post”, koji u širu kino distribuciju kreće u januaru, bavi se borbom ljudi iz Vašington posta, koje tumače Meril Strip i Tom Henks, za pravo na slobodu štampe u slučaju takozvanih “Pentagonskih papira”, niza dokumenata američke vlade vezanih za američko angažovanje u Vijetnamu tokom mandata četiri predsjednika.

“Ready Player One” je naučno-fantastična akcija, bazirana na istoimenoj knjizi Ernesta Klajna, u čijoj virtuelnoj stvarnosti se može očekivati niz referenci na pop kulturu osamdesetih godina.

Martin Skorseze u filmu “Irishman” priča o ubistvu američkog sindikalnog lidera Džimija Hofe iz ugla navodnog ubice. Hofu igra Al Paćino, dok Robert de Niro tumači lik sindikalca i saradnika mafije Frenka Širana, koji je pred smrt priznao da je ubio Hofu.

Naredne godine će se pojaviti i novo rediteljsko ostvarenje Klinta Istvuda, “15:17 to Paris”, o spriječenom terorističkom napadu u francuskom vozu, a trojica Amerikanaca koji su savladali teroristu će glumiti sami sebe.

U 2018. stiže i “Solo: Star Wars Story”, novi film iz daleke galaksije. Pod rediteljskom palicom Rona Hauarda, Alden Erenrajh će tumačiti lik mladog Hana Soloa, dok će glavnu žensku ulogu igrati Emilija Klark.

Rami Malek će tumačiti ulogu Fredija Merkjurija u dugo iščekivanom filmu “Bohemian Rhapsody”, koji prati grupu “Kvin” (Queen) od početka karijere do čuvenog koncerta na “Lajv ejdu” (Live Aid) 1985. godine.

Godinu pred nama će obilježiti i nastavci, pa tako u kino dvorane stižu i “Jurassic World: Fallen Kingdom”, u koji se vraća Džef Goldblum u ulozi doktora Ijana Malkolma, i “Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald”, nastavak priče o Njutu Skamanderu u čarobnjačkom svijetu nekoliko decenija prije rođenja Harija Potera i borbi protiv mračnog čarobnjaka Gelerta Grindelvalda, kojeg će tumačiti Džoni Dep.

Sandra Bulok, Kejt Blančet, En Hatavej, Helena Bonam Karter, Rijana i drugi će izvesti veliku pljačku u ženskoj verziji Soderbergovih Okeana – “Ocean's 8”.

Pored toga, Tom Kruz će se pojaviti i u šestom nastavku “Nemoguće misije”, još uvijek nije siguran povratak Silvestera Stalonea u ulozi Rokija Balboe u “Creed 2”, Meril Strip i Pirs Brosnan se vraćaju u “Mamma Mia: Here We Go Again”, a vidjet ćemo i povratak slavne dadilje u “Mary Poppins Returns”.

Svoje nove verzije će, pored ostalih, dobiti i filmovi “Lice s ožiljkom”, “Noć vještica” i “Tomb Raider”, po prvi put bez Anđeline Džoli. Ulogu Lare Kroft sada tumači Ališa Vikander.

Filmska godina u Holivudu ne bi bila potpuna bez superherojskih blokbastera, a 2018. će biti prepuna stipovske razbibrige.

Ljubitelji Marvela će u kino dvoranama moći da vide filmove “Black Panther”, “Avengers: Infinity War” i “Ant-man and the Wasp”, a fanovi mutanata dobijaju “X-Men: Dark Phoenix” i drugi nastavak serijala o Dedpulu (Deadpool). DC Comics će se predstaviti sa filmom “Aquaman”, ponovo počinje priča o heroju Helboju, a Sony će producirati film “Venom”.

Najmlađi gledaoci će, pored ostalog, moći da gledaju nastavak priče o superherojskoj porodici u “Incredibles 2”.

Related Posts