БиХ, Култура, Музика

СПКД “Просвјета”: Традиционални Божићни концерт 05. јануара

Off 19
Поводом наступајућег православног Божића, Српско просвјетно и културно друштво (СПКД) „Просвјета” 05. јануара у Народном позоришту у Сарајеву организује традиционални, осми по реду Божићни концерт, јавља репортерка БХРТ-а.

Представници СПКД „Просвјета” Саво Влашки, предсједник друштва, Дејан Гарић, предсједник Управног одбора друштва и Слободан Шоја, члан Управног одбора, те баритон Марко Калајановић и композитор Тони Топлан данас су на конференцији за новинаре у Сарајеву најавили шаролик и занимљив концертни програм.

Члан Управног одбора СПКД “Просвјета” Слободан Шоја истакао је да су, кроз културу и кроз духовност, свом вољеном граду жељели подарити концерт за памћење.

На осмом по реду Божићном концерту ће, између осталих, наступити СПД „Слога”, друштво које прославља 130 година постојања, као и гудачки оркестар СПКД “Просвјета”, извјештава репортерка БХРТ-а.

Баритон Марко Калајановић наступиће по други пут на Божићном концерту и извешће најпознатије руске романсе.

Калајановић је на конференцији за новинаре рекао да су врло ентузијастично кренули у припрему концерта који ће, како је нагласио, бити приступачан свима, а не само онима који воле класичну музику.

Карте за традиционални Божићни концерт СПКД “Просвјета” су у продаји, а концерт почиње у 20 сати 05. јануара у сарајевском Народном позоришту.

 

Related Posts