BiH, Vijesti

KŠC Ljubuški predstavio svoj službeni portal

Off 28

Javna ustanova “Kulturno-športski centar” Ljubuški danas je u prostorijama Knjižnice Ljubuški predstavila svoj službeni portal koji na jednom mjestu donosi najnovije informacije iz Ljubuškog, BiH i svijeta.

Govoreći o funkcioniranju tog portala, stručni suradnik za sport, rekreaciju i sportske objekte JU KŠC Ljubuški Slaven Tomić kazao je kako je namjena ovog portala da kroz fotografije i videozapise donosi najnovije informacije vezane za Ljubuški, regiju i svijet.

Dodao je kako je IKS portal službeni portal ove javne ustanove.

“Naime, budući da je naša ustanova predvodnik kulturnih i sportskih događaja na prostoru Grada Ljubuškog, ukazala se objektivna potreba za jednim ovakvim portalom koji će pravovremeno izvještavati svekoliku ljubušku javnost o brojnim, raznovrsnim događajima nadasve u našoj organizaciji”, kazao je Tomić, dodavši kako je “dizajn portala uistinu prekrasan, a logo prepoznatljiv – knjiga i lopta.”

Iako su tek započeli s radom, kako ističe Tomić, za sada su zadovoljni brojem posjeta i povratnim reakcijama korisnika.

Sudjelovanjem u projektu ‘Digitalni građanin’ i zbog kvalitetnog rada na istoimenom projektu, Knjižnica Ljubuški je nagrađena Prusa MK3 – 3D printerom, a odabrali su ih Institut za razvoj i inovativnost mladi iz Zagreba te INTERA tehnološki park iz Mostara.

Ravnatelj JU “KŠC” Ljubuški Ivan Bebek zahvalio je darivateljima jer su prepoznali rad i upravo njih odabrali za dobivanje ovog vrijednog printera, a istaknuo je kako je predstavljanje portala važan dan koji će “uvelike pomoći educiranju korisnika”.

Ravnatelj Knjižnice Ivica Vizentaren govorio je o samom projektu digitalni građanin istaknuvši kako je kroz projekt održano 18 radionica za oko 170 učenika.

“Tijekom proteklih nepunih godinu dana Knjižnica Ljubuški je bila dijelom projekta ‘Digitalni građanin’ te je u okviru spomenutog projekta upriličila 18 edukativnih radionica, pod rukovodstvom knjižničarke Vlatke Jurič”, kazao je Vizentaren, najavivši edukativne 3D radionice koje će biti upriličene u listopadu ove godine.

Podsjetio je također kako su polaznici učili i svladali osnove programiranja kroz rad na edukativnim radionicama.

Related Posts