fbpx
BiH, Vijesti

KS: Potpisivanje sporazuma o povećanju energijske efikasnosti javnih ustanova

Off 44

Sporazum o povećanju energijske efikasnosti 24 javna objekta na području Kantona Sarajevo, ukupne vrijednosti 6 miliona KM, predstavnici Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) i Švedske ambasade u BiH, potpisaće danas.

Sporazum će biti potpisan u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj” koji finansira Vlada Švedske.

Sredstva za realizaciju mjera energijske efikasnosti ukupne vrijednosti 6 miliona KM osigurali su Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Opština Stari Grad, Vogošća, Ilijaš, Novo Sarajevo, Hadžići i Ilidža te Arhitektonski fakultet Sarajevo i Elektrotehnička škola za energetiku.

Implementator radova je UNDP.

Nakon potpisivanja sporazuma o povećanju energijske efikasnosti, koje je zakazano u 14.00 časova, biće upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova KS i UNDP-a na implementaciji projekta koji podrazumijeva rekonstrukciju i sanaciju zgrada i objekata MUP-a KS.

Sporazum će potpisati resorni ministar Admir Katica i zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je za ove namjene osiguralo 210.000 KM iz budžeta za 2019. godinu, dok je UNDP implementator projektnih aktivnosti.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže