fbpx
BiH, Vijesti

“Krimolovci” – Zaprimljeno ukupno 577 prijava

Off 32

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u maju su registrovali ukupno 505 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”, od kojih je osam bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.

Na temelju navedenih informacija sačinjeno je isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Osim navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljene su ukupno 72 prijave, od kojih je 21 korisna informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenog položaja, prostitucijom i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 23 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U maju je primljena 21 povratna informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u vezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 52 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505, saopšteno je iz SIPA-e.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže