Region, Vijesti

Kosovo: Za uhapšene poliicajce i civile određen pritvor od 30 dana

Off 11
Foto: SRNA

Uhapšenim policajcima i jednom broju uhapšenih civila u akciji Specijalnih jedinica policije ROSU na sjeveru Kosova 28. maja, određen je pritvor u trajanju od 30 dana, javio je Radio Slobodna Evropa. To je radiju potvrdio jedan od branilaca pritvorenih, advokat Nebojša Vlajić.

On je za portal Kossev rekao da je Osnovni sud u Prištini na prijedlog tužilaštva danas donio rješenje o određivanju pritvora za 30 lica među kojima je 16 Albanaca, 11 Srba i 3 Bošnjaka.

“I policajcima i civilima je određen pritvor do 30 dana sa mogućnošću da bude produžen nakon toga. Odbrana ima rok za žalbu 24 sata i mi ćemo izjaviti žalbe u ponedeljak” dodao je Vlajić.

Tokom ove akcije pritvoreno je 19 policijskih službenika od kojih 11 srpske, 4 albanske i 4 bošnjačke nacionalnosti. Juče su uhapšena još tri pripadnika policije.

Svi su oni suspendovani. Uhapšeno je i deset građana koji su ometali sprovođenje policijske akcije, od kojih je šestoro odlukom sudije u Sjevernoj Mitrovici u srijedu pušteno da se brani sa slobode.

Portparol i tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Sulj Hođa rekao je da su istražne radnje protiv osumnjičenih osoba započete u aprilu prošle godine i da je u međuvremenu saslušan veći broj svjedoka kako bi se sakupile činjenice i dokazi za krivična djela zloupotrebe položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenja, uzimanja i davanja mita i slično.

Related Posts