fbpx
BiH, Vijesti

Komšić: Sa ambasadorima sam razgovarao o putu ka NATO-u, EU i usvajanju reformi

Off 186

Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH Eric Nelson i Matthew Field završili su sastanak sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem u Predsjedništvu BiH. Izjava za medije nije bilo. Popodne je stiglo saopštenje iz kabineta predsjedavajućeg.

Kako je ranije prenijela naša reporterka iz kabineta željka Komšića poručili su kako će sutra na press konferenciji govoriti o detaljima sastanka, međutim saopštenje su poslali ipak danas.

Razgovarano je o putu Bosne i Hercegovine prema NATO -u i Evropskoj uniji, koji su komplementarni procesi, te o nužnosti usvajanja potrebnih reformi.

Predsjedavajući Komšić zahvalio se na bilateralnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini, stoji u saopštenju kabineta predsjedavajućeg.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Inače,odlazak predstavnika SAD-a i Velike Britanije u BiH-i kod predsjedavajućeg Komšića je samo dan uoči sjednice Predsjedništva na kojoj se odlučuje o konačnom pomicanju s mrtve tačke ili daljem produbljivanju krize.


O ovome se danas neće oglašavati ni član Predsjedništva Šefik Džaferović, prije sjednice Predsjedništva, kazali su nam iz njegovog kabineta.

Dolazak ambasadora:

Naime, za utorak su zakazane vanredne i redovne sjednica Predsjedništva BiH gdje bi, osim Godišnjeg nacionalnog plana, što je Komšić i predložio, trebalo da se raspravlja i o imenovanju mandatara za sastav Vijeća ministara, na Dodikov zahtjev.

Izvor: BHRT/ Aida Fazlić

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže