fbpx
BiH, Crna hronika

Kod Tarčina pronađeno tijelo policajca FUP-a

Off 330
Na lokalitetu Suhodol kod Tarčina večeras je pronađeno beživotno tijelo policajca. Riječ je o pripadniku Federalne uprave policije, potvrdila je za BHRT glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. Naša ekipa je na terenu, odakle se za Dnevnik 3 javila reporterka BHRT-a Zana Džubur.

Policijske ekipe i tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo su na terenu.

Bavčić je rekla da će više pojedinosti biti poznato nakon uviđaja. Potvrdila je da je policajac bio pripadnik Sektora uniformisane policije i da je obezbjeđivao objekat FUP-a u Suhodolu, koji je namijenjen za obuku policijskih službenika.

Na mjestu gdje je pronađeno tijelo policajca, nađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra, javila je naša reporterka.

Policija u Konjicu blokirala je sve ulaze i izlaze u grad. Također, legitimiše se svako vozilo i osobe u njima.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je novinarima da je Operativni centar primio obavijest u 18 sati i 20 minuta, te da se radi na rasvjetljavanju okolnosti.

“Činjenica da se radi o smrti policajca svakako je potresna. Dat ćemo podršku u istrazi”, rekao je Katica. Potvrdio je da je policajac bio pripadnik FUP-a i da je radio na obezbjeđenju.

Na terenu su i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović i kantonalni premijer Edin Forto.

“Teška noć je pred nama. Molim sve da misle na obitelj policajca koji je izgubio život i sačekaju zvanične informacije”, napisao je Forto na Twitteru.

Gost Dnevnika 3 bio je Armin Kržalić, profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Related Posts