fbpx
BiH, Vijesti

Kako je Milica Marković ostala bez stana?

Off 36
Foto: Elman Omić - Anadolu Agency

Državna parlamentarka Milica Marković moraće, prema odluci Vrhovnog suda Republike Srpske da vrati petosoban stan u Bijeljini, koji je, mimo zakonske procedure, plaćen robnom rezervom mazuta. Cijelu priču objelodanio je Centar za istraživačko novinarstvo krajem prošle godine. Postavlja se pitanje da li je neophodan pritisak javnosti da bi institucije radile svoj posao i koji su sljedeći koraci?

Cijela priča započela je 2000. godine, kada je Markovićeva od entitetske vlade zatražila da joj kupi stan u Bijeljini. Nije prošla uobičajenu proceduru, nego je stan plaćen rezervom mazuta dva puta. Više od deceniju i po kasnije, slučaj je objelodanio Centar za istraživačko novinarstvo.

POGLEDAJTE PRIČU REPORTERKE IVANE TRBIĆ:

Postavlja se pitanje, da li je neophodan pritisak javnosti da bi institucije radile svoj posao? Analitičari kažu da javno mnjenje treba da bude korektivni faktor, ali ne i jedini način da bi institucije radile ono za što su plaćene.

Sljedeći korak u ovom postupku je brisanje Markovićeve iz gruntovnice. Kako objašnjava Miodrag Stojanović, advokat firme “Velting” u čijoj zgradi se nalazi sporni stan, oni su stan prepustili Vladi Republike Srpske.

Osim toga što će morati vratiti stan, Markovićeva treba da plati i troškove postupka i revizije od skoro 11.000 maraka. Koliko je još ovakvih i sličnih slučajeva, koji nikada neće isplivati i koliku su štetu nanijeli budžetu, a u konačnici građanima, nemoguće je i pretpostaviti.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže