fbpx
BiH

Još četiri žrtve teške akutne respiratorne infekcije

Off 75
Јoš četiri pacijenta koja su bila zbrinuta u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci preminula su od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo RS.

“Riječ je o osobama srednje i starije životne dobi sa brojnim komorbiditetima /pridruženim oboljenjima/, koje su bile pozitivne na virus influence A/H1/pdm09”, navedeno je u saopštenju.

Institut za javno zdravstvo svakodnevno prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije.

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za petu nedjelju koji će javnosti biti dostupni u utorak, 5. februara.

“Podsjećamo građane da je neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem žive i rade, te da prilikom kućnih i posjeta u bolnicama, poštuju preporuke nadležnih ustanova”, ističu iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Prema podacima Instituta, od početka sezone od posljedica teških akutnih respiratornih infekcija umrlo je 20 osoba.

Related Posts