fbpx
BiH, Vijesti

Jedanaesti federalni susret darivatelja krvi u Grudama

Off 43
Ilustracija (foto: ddk.ba)

Jedanaesti federalni susret dobrovoljnih darivatelja krvi održat će se 15. lipnja u Grudama na lokalitetu agroturizma Marića gaj.

“Na redovitom godišnjem susretu očekuje se oko 200 sudionika, a osim sportskih i rekreativnih sadržaja, bit će upriličena i dodjela najviših priznanja Crvenog križa za darivatelje krvi – Srebrena plaketa, Srebrni znak i Zlatni znak za darivatelje s više od stotinu davanja”,  kazao je Feni Josip Zelenika iz Crvenog križa Zapadnohercegovačke županije.

Ovu tradicionalnu manifestaciju organizira Crveni križ Federacije BiH, a domaćin ovogodišnjeg skupa je Crveni križ Zapadnohercegovačke županije.

“Vrlo je važno da postoje ovakvi susreti, darivatelji krvi su svijet za sebe i oni spašavaju ljudske živote. Svaki darivatelj krvi posebno je važan svima i tim ljudima smo neizmjerno zahvalni jer doslovno odvajaju dio sebe kako bi spasili nečiji život. Iznimno sam ponosan da se ovi susreti ponovno održavaju u Grudama”, kazao je Zelenika, dodavši kako je Zapadnohercegovačke županije jedna od najjačih u Federaciji kad je u pitanju dobrovoljno darivanje krvi.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže