fbpx
BiH

Izabrani delegati u Dom naroda iz Livanjskog kantona

Off 227
Foto: Arhiv
Centralna izborna komisija BiH utvrdila je danas rezultate posrednih izbora i dodijelila mandate delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH i iz Kantona 10.

Iz Kantona 10 mandati u Dom naroda Parlamenta FBiH su dodijeljeni:

Tufekčić Jasenku (Bošnjak)
Ivić Ivanu (Hrvat)
Šarac Stipanu (Hrvat)
Radun Dušku (Srbin)
Broćeta Goranu (Srbin)
Damjanović Dragani (Srpkinja)

Nakon pravosnažnosti odluka o utvrđivanju rezultata i dodjeli mandata u Dom naroda Parlamenta FBiH, Centralna izborna komisija će primjenom odrebi člana 10.16 Izbornog zakona BiH izvršiti preraspodjelu nedostajućih mandata u Dom naroda PFBiH, navodi se u saopštenju CIK-a.


Lidija Bradara uputila pismo CIK-u

“Ovim putem vam se obraćam kao predsjedateljica Doma naroda parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za Žurnu dostavu informacija o provedenom postupku izbora i potvrđivanja izaslanika za Dom naroda parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u mandatnom razdoblju 2018-2020 godine.

Kako nakon održanih listopadskih izbora nije bilo moguće provesti postupak izbora izaslanika u entitetu Federacije Bosne i Hercegovine obzirom na odluku Ustavnog suda BiH kojom su odredbe lzbornog zakona koje se odnose na popunjavanje Doma naroda stavljene izvan snage i parlamentarna skupština nije izvršila presudu Ustavnog suda i donijela nove odredbe lzbornog zakona sukladno navedenoj Odluci.

U nedorečenim zakonskim odredbama ostala je pravna praznina te ste kao provedbeno tijelo donijeli Naputak o izmjeni i dopunama naputka o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih lzbornim zakonom.

Navedenim aktom ste obvezali zakonodavna tijela svih kantona za izvršavanje izbora izaslanika i dostavu rezultata glasovanja Središnjem izbornom povjerenstvu u roku od sedam dana.”

Related Posts