fbpx
Sport, Vijesti

Infantino ostaje na čelu FIFA-e

Off 11
gianni infantino

Đani Infantino ponovo je danas izabran za predsjednika Svjetske fudbalske federacije /FIFA/, nakon što na kongresu ove organizacije u Parizu nije imao protivkandidata.

Infantino je tokom kongresa rekao da je u prethodnom mandatu vratio svjetsku kuću fudbala njenim ključnim vrijednostima nakon što je ona postala “toksična i skoro kriminalna”.

Ponovni izbor Infantina pozdravljen je aplauzom učesnika sastanka. Prethodno je izvršena promjena statuta i određeno da više nije potrebno glasanje ukoliko postoji samo jedan kandat za ovu poziciju.

Infantino /49/ je advokat švicarsko-italijanskog porijekla, a sada ima još četiri godine za realizaciju ambicioznog plana o reformi svjetskog fudbala.

“Niko više ne govori da je FIFA u krizi ili da treba da se gradi iz temelja. Niko ne govori o skandalima ili korupciji, pričamo o fudbalu. Možemo reći da smo potpuno okrenuli situaciju”, rekao je Infantino u govoru.

On je dodao da je danas “sve otvoreno i transparentno” i da nije moguće da FIFA daje skrivene uplate ili da se radi bilo šta neetično sa njenim novcem.

Infantino je rekao da je budžet organizacije povećan sa pet milijardi dolara na 6,4 milijarde, a rezerve sa milijarde na 2,75 milijardi dolara.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže