fbpx
In Medias Res

In Medias Res: Vršnjačko nasilje [26.05.2019.]

Off 49

Novo izdanje emisije In Medias Res posvećeno je problematici vršnjačkog nasilja.

O prevenciji, taktikama, suočavanja i, konačno, ohrabrivanju svih onih koji su bili žrtve da o tome, bez stigme, javno progovore, u studiju „A“ BHRT-a govore: Elma Omersoftić, psihologinja u sarajevskoj OŠ „Edhem Mulabdić“, Samela Alagić, predsjednica Udruženja pedagoga KS, Mirsada Poturković, socijalna radnica iz centra za socijalni rad KS te redateljica u Dokumentarno-suvremenom programu BHT 1 Antonela Pehar Šimunović. Pehar Šimunović je režirala dvije priče, snimljene u okviru globalnog projekta FACES, a koje će biti premijerno emitirane u okviru emisije.

Pogledajte i kako to izgleda kada priču gledaju učenici jedne sarajevske osnovne škole, a potom razgovaraju sa glavnim junakom. „Potencijal ovih priča se kroz susret učenika sa glavnim junakom tek naslućuje. Razgovor koji slijedi je prava stvar koja pruža snagu za mijenjati prvo sebe a time i svijet“ govori Pehar Šimunović.

O implikacijama vršnjačkog nasilja govorili su studenti odsjeka pedagogije, a o odgovornosti odgovornih prof. dr. Elmedin Muradbegović. O opasnosti koje moderno društvo nosi, o važnosti odgoja društveno senzibiliziranih pojedinaca, a ne samaca, govori prof. dr Norman Sartorius. Voditelj emisije je Haris Bilalović. Urednica serijala je Antonela Pehar Šimunović.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže