fbpx
In Medias Res

In Medias Res [23.06.2019.]

Off 141

Regionalni stambeni program u BiH

U povodu Medjunarodnog dana izbjeglica (20.Juni) specijalno izdanje emisije “In Medias Res” okuplja predstavnike donatora, implentatora i korisnika Regionalnog stambenog projekta (RSP). Ovom regionalnom inicijativom Bosna I Hercegovine,Hrvatska, Crna Gora i Srbija kao partnerske zemlje posvećene su rješavanju pitanja dugotrajnog raseljenja u regionu te se predviđa da će do kraja 2021 .godine samo u Bosni i Hercegovini biti osigurano 3.200 stambenih jedinica za ugrožene izbjeglice,raseljena lica i povratnike.

Naši gosti su Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, Khaldoun Sinno, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije, Anne Christine Ericsson, šefica regionalne kancelarije UNCHR-a te Janja Pirel, Damir Baručić Branko Glišić, korisnici projekta.

Uz korisničke porodice na tribini su predstavnici OSCE-a I CRS-a te djeca korisnika koja svojom igrom ukazuju na važnost topline doma. Prilika je ovo da saznamo pojedinosti kako su korisnici projekta uopće bili izabrani za izgradnju novih domova te sa kakvim se sve problemima implementatori EU sredstava svakodnevno na terenu susreću.

Voditelj emisije je Haris Bilalović a urednica Antonela Pehar Šimunović


Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže