BiH, Vijesti

I narednih dana kiša i pljuskovi

Off 27

U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. Od jutarnjih sati nove padavine sa istoka postepeno će se tokom dana širiti prema zapadu zemlje. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna između 16 i 22 stupnja.

U utorak će u Hercegovini biti oblačno, a u Bosni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, a najviša dnevna između 18 i 24 stupnja.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, a najviša dnevna između 18 i 24 stupnja.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Jajce i Tuzla 49, Bijeljina 43, Zenica 40, Zvornik 35, Doboj 34, Bugojno 32, Mrkonjić Grad 24, Trebinje 15, Ivan Sedlo i Livno 14, Gradačac 12, Bjelašnica 9, Han Pijesak i Sarajevo 8, Banja Luka 7, Bileća, Sokolac i Srebrenica 4, Sanski Most 1.

Visina snijega jutros u 8.00 sati na Bjelašnici je iznosila četiri centimetra, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Related Posts