fbpx
Region, Vijesti

Hrvatska: Vozači autobusa najavili obustavu prijevoza

Off 37
Centrotrans autobusi LPG (4)
Ilustracija

Javno-linijski prijevozi diljem Hrvatske mogli bi biti obustavljeni, upozorili su iz udruge sindikata vozača i prometnih radnika HR te Sindikata prometa i veza HR.

U svojem priopćenju ističu kako su prije nekoliko dana poslali dopis predsjedniku vlade te kako su u međuvremenu sindikati zaposlenih u njihovim tvrtkama najavili štrajk upozorenja 23. 8. 2019. te obustavu prijevoza početkom školske godine.

“Situacija u javnom linijskom prijevozu je neizdrživa, a mi smo pritisnuti teškom situacijom na terenu. Rješenje je da se hitno sklope ugovori o javnim uslugama s prijevoznicima, te da se time osiguraju radna mjesta i zadržavanje radnika, jer uskoro ćemo u suprotnome ostati bez radnika, linija, a na kraju i prijevoznika”, kazali su.

“Jedan od preduvjeta, a koji je već trebao biti ispunjen, je da se donese Pravilnik o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, za koji je e-savjetovanje završilo 10.6.2019., a koji još nije objavljen”, poručuju u priopćenju.

Dodaju kako mole za hitan sastanak da vlada odredi na koji način će oni u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka od 30. 11. 2019.

Izvor: BHRT

Related Posts