fbpx
BiH, Vijesti

HNS poziva na formiranje Vijeća ministara BiH

Off 47

Hrvatski narodni sabor (HNS), sukladno usvojenim smjernicama čelnika političkih stranaka, poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na žurno održavanje sjednica, kako bi imenovali kandidata za mandatara budućeg saziva Vijeća ministara.

Hrvatski narodni sabor apelira na nastavak suradnje i dijaloga, političko promišljanje, kao i na spremnost ulaganja zajedničkih napora u prevladavanju svih ekonomskih, gospodarskih, sigurnosnih i niza drugih izazova u Bosni i Hercegovini.

Također, HNS pozdravlja napore približavanja političkih stavova, provođenje dosljedne politike i poštivanje Ustava i zakona.

Kako bi se žurno krenulo u rješavanje svih otvorenih pitanja i kriza u Bosni i Hercegovini, HNS se zalaže za uvažavanje stavova i interesa konstitutivnih naroda i svih ostalih građana. Uz naglašenu stabilnost, navodi HNS, nužno je nastaviti reformske procese i ubrzati proces približavanja Bosne i Hercegovine kandidatskom statusu, kao i punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

HNS apelira na odgovornu provedbu dogovorenih principa za formiranje vlasti budućih partnera na državnoj razini, te podsjeća da dogovoreni rok od 30 dana već polako teče.

Izvor: Fena

Related Posts