fbpx
Rukomet

Hasić: Juniorke BiH igrat će na EP u Varni

Off 29
Ilustracija

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sudjelovat će na Evropskom prvenstvu divizije B, koje će od 13. do 21. jula biti održano u Bugarskoj, izjavio je za Fenu koordinator u Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine i predsjednik Rukometnog saveza Tuzlanskog kantona Alija Hasić.

On je time demantovao tvrdnje pojedinih medija a zbog nedostatka sredstava za uplatu kotizacije, bh. reprezentacija neće putovati u Varnu.

“Ne znam kome treba da plasira netačne informacije, ako se zna da su juniorke minulog vikenda bile na kraćim pripremama u Hrvatskoj, te da su avionske karte za odlazak u Bugarsku kupljene još prije dva mjeseca. Ko je lud da kupuje karte, a da ne pošalje igračice na prvenstvo”, rekao je Hasić.

Kako je rekao, oko 60 posto sredstava potrebnih za plaćanje kotizacije nalazi se na računu Rukometnog saveza, što znači da nedostaje otprilike oko 7.000 eura.

“Rok za uplatu kotizacije je 10. juni i nema sumnje da će do tog datuma ovaj problem biti riješen”, zaključio je Hasić.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B Evropskog prvenstva, zajedno sa selekcijama Poljske, Finske, Ukrajine i Izraela.

Related Posts