fbpx
Region, Vijesti

HAC: Zaposlenica na ispitivanju zbog podmetanja požara

Off 53
Foto: Šibenik.in

Hrvatske autoceste (HAC) danas su potvrdile da je njihova zaposlenica na kriminalističkom istraživanju u policiji zbog izazivanja požara u Dubravi kod Šibenika, zbog čega je bila uhićena i prije dvije godine.

“Ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, Hrvatske autoceste će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno pravnog odnosa”, kažu u HAC-u.

Odgovarajući na medijske upite, HAC je potvrdio i da je 2017. protiv iste radnice “vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa, nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”.

Šibenska policija potvrdila je da je zbog izazivanja požara na šibenskom području uhitila 53-godišnjakinju, a mediji ističu da je riječ o istoj ženi koja je već bila uhićena zbog potpaljivanja požara kod Šibenika.

“Još je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave 27. srpnja. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom pravodobno ćemo obavijestiti javnost”, izjavila je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković novinarima je na Korčuli kazao daje iznenađen te da “nema riječi da postoje takvi ljudi koji to rade”.

“Ja nisam radio nikakve provjere jer to nije moj posao, provjere rade pravosudna tijela i vidjet ćemo istragu. Mene je to osobno iznenadilo, kontaktirao sam predsjednika Uprave Hrvatskih autocesta. Pričekajmo da se cijeli proces završi”, kazao je Butković.

Izvor: Hina

Related Posts