fbpx
BiH

Govedarica: SDS otvoren za razgovore sa SNSD-om

Off 34
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se ta stranka odazvati zvaničnom pozivu SNSD-a (za zajedničko učešće u vlasti na nivou BiH), ukoliko do njega dođe, jer su SDS-u na prvom mjestu interesi Republike Srpske (RS).

Kada je riječ o vlasti na nivou BiH, Govedarica je naglasio da je SDS na protekloj sjednici Glavnog odbora definisao da je raspoložen i otvoren za razgovore sa svim parlamentarnim političkim strankama iz RS-a.

“Da li ćemo mi biti sa SNSD-om ili ne, o tome se ne može govoriti u ovom momentu, ali je sigurno da se od svake parlamentarne političke stranke iz Republike Srpske, a najviše od SDS-a, nezavisno da li bili u nekom partnerskom odnosu ili ne, očekuje da brane interese RS i to ćemo raditi kao što smo radili i do sada”, rekao je Govedarica nakon sastanka Predsjedništva SDS-a.

Izvršni komitet SNSD-a predložio je ranije strankama iz Republike Srpske u parlamentu BiH da formiraju koaliciju za RS i zajedničko učešće u organima vlasti na nivou BiH.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže