fbpx
BiH, Nogomet, Sport

Goražde domaćin 2. Međunarodnog nogometnog turnira za djecu

Off 28
Foto: Fena/Elma Geca

Goražde će ovog vikenda biti domaćin najveće dječije nogometne manifestacije u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK). Drugi po redu međunarodni bajramski nogometni turnir koji organizuje SFK „Libero“ okupit će nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Po riječima predsjednika SFK „Libero“ Senada Hubjera, bit će to pravi praznik fudbala za djecu.

„Poslije prošlogodišnjeg uspješnog turnira koji smo organizirali za dječake i djevojčice, došli smo na ideju da to postane tradicionalni turnir. Povodom bajramskih praznika turnir će ove godine 8. i 9. juna okupiti oko 400 dječaka i djevojčica iz BiH, Srbije i Crne Gore. Prvi dan igraju dječaci godišta 2007./2008. drugi dan predviđene su utakmice godišta 2009./2010. i 2011./2012.“ – pojasnio je Hubjer.

Precizirao je da je svoje učešće na turniru potvrdilo 18 klubova iz tri države koji su prijavili selekcije u svim kategorijama.

„Interes bi sigurno bio i veći da se u isto vrijeme u Sarajevu ne održava turnir „Josip Katalinski“ pa su neke ekipe odustale. U svakom slučaju zadovoljni smo interesovanjem jer imamo oko 60 učesnika više nego prošle godine. Za najbolje ekipe i pojedince obezbjeđeni su pehari, medalje i nagrade i pozivam sve roditelje i građane da prisustvuju ovom prazniku dječijeg fudbala u našem kantonu“ – kazao je predsjendik SFK „Libero“.

Otvaranje turnira predviđeno je u subotu 11 sati nakon čega će uslijediti i prve utakmice. Pokrovitelji turnira i ove godine su Grad Goražde i ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK.

Related Posts