fbpx
Rukomet

EP u rukometu: Žrijeb grupa 28. juna u Beču, BiH u četvrtom bubnju

Off 44
Foto: Ilustracija

Evropska rukometna federacija – EHF nakon završenih kvalifikacija za muško Evropsko prvenstvo, koje će se od 9. do 26. januara 2020. igrati u Švedskoj, Norveškoj i Austriji, objavila je jakosne grupe za žrijebanje, koje će biti obavljeno 28. juna u Beču.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon što je u Petoj kvalifikacionoj grupi osvojila treće mjesto, uvrštena je u četvrti jakosni bubanj zajedno sa selekcijama Poljske, Rusije, Srbije, Ukrajine i Holandije.

Navedene reprezentacije iz četvrtog “šešira” neće moći biti protivnici BiH u prvom dijelu prvenstva, koje se prvi put u istoriji održava u tri države i uz učešće 24 ekipe.

Nosioci grupa biće reprezentacije Španije, Švedske, Francuske, Danske, Hrvatske i Češke, u drugom bubnju uvrštene su ekipe Norveške, Njemačke, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Mađarske i Bjelorusije, dok su trećem bubnju Austrija, Island, Crna Gora, Portugal, Švicarska i Latvija.

Reprezentacije će u prvom krugu biti podijeljene u šest grupa sa po četiri reprezentacije, a susreti će se igrati u Beču, Gracu, Trondheimu, Malmeu i Göteborgu.

U drugi krug će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, koje će igrati u Beču i Malmeu, dok je finalni dio na programu u Stockholmu.

Već sada je poznato da će Hrvatska u prvom dijelu završnog turnira nastupiti u Gracu, Austrija u Beču, Njemačka i Norveška u Trondheimu, Danska u Malmeu, a Švedska u Göteborgu.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže