fbpx
BiH, Vijesti

Elektroprivreda HZHB prestaje snabdijevati mostarski Alumnij energijom?

Off 91

Nezavisni operater sistema (NOS) isključit će Aluminij d.d. Mostar sa elektrodistribucijske mreže 16. lipnja u 24 sata, kada Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne prestaje biti opskrbljivač električnom energijom mostarskom metaloprerađivaču. Ova odluka je donesena jutros zbog neizmirenja dugovanja prema ugovoru postignutom od početka tekuće godine. Zaključno s ovim tjednom mostarski Aluminij dužan je za električnu energiju oko 280 milijuna konvertibilnih maraka.

Detaljnije, reporterka BHRT-a Monika Ćubela.


AUTOR: Igor Božović

Ugovor Aluminija d.d. Mostar i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne bio je vezan klauzulom 60+60, te je faktura iz siječnja na naplatu dospjela 5. lipnja. Elektroprivreda je već sutradan poslala opomenu mostarskom metaloprerađivaču, da bi oni 10. lipnja odgovorili kako nisu u mogućnosti isplatiti dug. Marija Buntić, glasnogovornica Elektroprivrede HZHB.

U Aluminiju ne žele pred mikrofon kako ne bi ugrozili eventualne dogovore. U njihovom posljednjem priopćenju je apel Vladi Federacije BiH, kao većinskom vlasniku, da pronađe rješenje za 900 uposlenika poduzeća.

Neslužbeno doznajemo kako je mostarski Aluminij od početka godine za električnu energiju isplatio samo 200 tisuća konvertibilnih maraka ili nula cijelih sedam promila ukupnog duga. Za BH radio jedan, Igor Božović.

 

Related Posts