Turizam

Vlašić: Otvorena zimska turistička sezona

Off 216
Na Vlašiću je danas službeno otvorena zimska turistička sezona u Srednjobosanskom kantonu (SBK). Posjetitelj su imali priliku probati besplatan grah, čaj i kuhano vino, dok ih večeras i sutra očekuje bogat zabavno-muzički program.

Direktor Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević poželio je svim turističkim radnicima uspješnu sezonu, istaknuvši kako je jačanje pojedinačnih destinacija put ka osnaživanju turističkog brenda Bosne i Hercegovine.

“Gosti na Vlašić dolaze u velikom broju, tako da očekujemo veliku posjećenost, a i skijaške staze Babanovac i Markovac danas su puštene u funkciju”, kazao je Matošević. On je naveo kako je rad počela i sezonska ambulanta na Babanovcu i turistički informativni centar, a tu su i novi sadržaji kao što su samoposluga, samouslužni restoran te diskoteka na centralnom platou.

Zabava na Vlašiću bit će nastavljena večeras, koncertom grupe “Plavi orkestar” i pjevača Dženana Lončarevića u okviru tradicionalne manifestacija “Šankanje”. Sutra će posjetitelje zabavljati “Helem nejse”, Milica Pavlović i Amel Ćurić, a za najmlađe će biti odigrana predstava, te upriličen doček Djeda Mraza i podjela paketića.

Kada je riječ o ostalim ski centrima u SBK, Matošević je rekao da je s radom počeo i ski centar Pridolci u Busovači, a 27. ili 28. decembra je planirano otvaranje staza u ski centrima na Rostovu, Busovačkoj planini i Vranici, dok skijališta Raduša i Ranča čekaju na nove snježne padavine.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže