Turizam

“Tourism Networking Forum” u Sarajevu

Off 77
Manifestacija “Tourism Networking Forum” okupila je u sarajevskoj Vijećnici turističke i radnike iz srodnih djelatnosti, koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja s turizmom.

Straučnjak iz oblasti digitalnog marketinga Dino Oreški istakao je da je današnja konferencija prvi korak ka postavljanju Bosne i Hercegovine na turističku mapu Evrope.

Grad Sarajevo će na forumu promovisati sadržaje Olimpijskog bazena Otoka i Evropski omladinski olimpijski festival – EYOF.

“Bosna i Hercegovina ima čime privući turiste iz cijelog svijeta i ovakvi događaji su dobar način da to i postigne”, rekao je Oreški.

Ema Bukovica iz Agencije EBBE COMMS, koja je organizator foruma, izjavila je kako se program manifestacije sastoji od edukacijskih predavanja, poslovnog umrežavanja i izložbenog djela.

“Na konferencijskom dijelu regionalni i svjetski stručnjaci će učesnicima foruma predstaviti savremene komunikacijske trendove, nove vidove marketinga i inovacije u turizmu”, rekla je Bukovica.

Večeras u 19.00 sati će početi poslovno umrežavanje, upoznavanje i razmjena ideja učesnika.

Ivan Bildi iz Agencije “Likes and Cookies” rekao je da će turistički radnici iz njegove prezentacije moći vidjeti kako mogu poboljšati prodaju svojih aranžmana, ali i generalno povećati vidljivost regije kao turističke destinacije.

Related Posts