Turizam

Svečano otvoren 7. “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market”

Off 436
Foto: Avaz
Paljenjem lampica na bogato ukrašenoj 12-metarskoj jelki u parku Nijaza Durakovića (Hastahana) na Marijin Dvoru večeras je svečano otvoren sedmi “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market”. Najveseliji sarajevski zimski događaj će do 13. januara biti mjesto gdje će Sarajlije, ali i brojni turisti, proslaviti božićne i novogodišnje praznike.

Market će ponuditi bogat sadržaj koji ima cilj da upotpuni prazničnu sezonu i napravi zimsku bajku u središtu glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i turiste.

Posjetioce manifestacije, koja se održava sedmi put, očekuje niz interesantnih sadržaja, među kojima je i korištenje ledene plohe. Općina Centar Sarajevo obezbijedila je besplatne termine za sve ljubitelje klizanja i to do 11. februara naredne godine.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe da ova manifestacija postavlja Sarajevo na listu evropskih gradova koji imaju jedan ovakav advent.

“Vjerujem da ćemo iz godine i godinu biti još bolji partneri i da ćemo još bolje sarađivati. Kao što je poznato, Grad Sarajevo u saradnji s Kantonom Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i četiri gradske općine organizuje spektakularni doček Nove godine, koji će trajati tri dana. Zato će ‘Holiday Market’ upotpuniti našu zimsku čaroliju i ono što pokušavamo napraviti od Sarajeva”, rekao je gradonačelnik.

“Coca-Cola Sarajevo Holiday Market” nastao je prije sedam godina, kao zajednička aktivnost Udruženja građana za unapređenje poslovanja Baščaršije i Fondacije Sarajevo navigator, s ciljem upotpunjavanja zimske turističke ponude Sarajeva.

Sedmi “Coca-Cola Sarajevo Holiday Market” otvoren je do 13. januara 2018. godine.

Related Posts