Turizam

Sarajevo: Za doček Nove godine popunjeni svi smještajni kapaciteti

Off 129
Smještajni kapaciteti u Sarajevu, koje će u Novu godinu ući uz veliki koncert Zdravka Čolića na otvorenom, u potpunosti su popunjeni. Turistička zajednica Kantona Sarajevo omogućila je medijima iz regije besplatan boravak u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika, te besplatan videolink za javljanja uživo sa sarajevskih ulica.

“Visit Sarajevo press centri” nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu Bosne i Hercegovine, gdje će i biti organiziran trodnevni novogodišnji program.

“Nemamo sistem koji prati i objedinjuje podatke o smještaju i popunjenosti, ali lično sam zvao da rezervišem za novinare i nigdje više nisam uspio naći slobodne sobe. Na internet stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti popunjeni više od 90 posto, a u komunikaciji s hotelima i drugim smještajnim objektima u našoj blizini saznali smo da nemaju nijednog slobodnog kreveta”, rekao je za Fenu predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur.

On je naveo da su posjetioci na regionalnoj promociji zimskih turističkih potencijala Sarajeva bili izuzetno zadovoljni ponudom i u gradu, ali i ponudom novih sadržaja na Bjelašnici.

“Kapaciteti na Bjelašnici su također potpuno rezervisani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje”, rekao je Muzur.

Noć uoči dočeka Nove godine diplomci Muzičke akademije u Sarajevu okupljeni u filharmonijski sastav, održat će koncert ispred Katedrale, dok će prvog dana 2018. godine ispred Vječne vatre biti održan koncert “Crvene jabuke”.

Muzur je naglasio da Sarajevo ove godine prvi put ima trodnevnu proslavu i brojne manifestacije koje privlače veliki broj turista. Prema procjenama Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ove godine se očekuje više od 100.000 turista.

Related Posts