Turizam

Italija ulaže milion eura za Via Dinaricu

Off 46
Predstavnici Vlade Italije i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP) potpisat će sutra ugovor vrijedan 1.000.000 eura za unapređenje turističke ponude – Via Dinarica projekt UNDP-a.

Time će biti ozvaničena nova faza projekta Via Dinarica i nastavak unaprjeđenja jedinstvene turističke ponude u Bosni i Hercegovini.

Ukupna vrijednost nove faze projekta iznosi 1,3 miliona eura, od čega je jedan milion eura osigurala Vlada Italije, a UNDP 300.000 eura.

Ceremoniji potpisivanja ugovora u zgradi Ujedinjenih naroda, prisustvovat će italijanski ambasador Nicola Minasi i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih naroda Sukhrob Khoshmukhamedov.

Via Dinarica je 2017. godine uvrštena na listu Nacionalne geografije, kao jedna od najboljih svjetskih destinacija za ljubitelje prirode. Projekt koji implementira UNDP, doprinosi smanjenju ekonomskih, društvenih i regionalnih nejednakosti u Bosni i Hercegovini, kroz unaprjeđenje i promociju jedinstvene regionalne turističke destinacije.

Prvu fazu projekta je sufinansirao USAID u iznosu od milion dolara.

Projekt Via Dinarica se provodi u saradnji sa partnerskim institucijama: Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstvom okoliša i turizma Federacije BiH i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

Related Posts