Privreda

Tuzla: Predstavljen projekat javno-privatnog partnerstva

Off 84
Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je u saradnji sa USAID Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u BiH predstavilo je  Katalog potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva Tuzlanskog kantona vrijedan 300 miliona BAM, javlja dopisnica BHRT.

Ukupna vrijednost svih identificiranih projekata iznosi više od 300 miliona BAM. Cilj je privlačenje stranih i domaćih investitora i stvaranja osnove za veći zamah u oblasti značajnijih infrastrukturnih razvojnih projekata. Na ovaj način dat je i dodatni uvid u sve sfere javnih usluga u kojima javno-privatno partnerstvo može biti optimalno sredstvo saradnje između javnog i privatnog sektora.

„Očekujemo, na osnovu ove zainteresovanosti investitora, da bi mogli imati u implementaciji taj jedan projekat, a ja se nadam da će nakon probijanja tog leda, biti više projekata koji će ući u implementaciju”, kaže Jakub Suljkanović, premijer TK

„Mi ćemo odmah evo danas poslije promovisanja kataloga raspisati konkurs za manje projekte. Lokalne zajednice, pojedinci i drugi   moći će konkurisati i   ponuditi ideje, osim ovih planiranih u projektu.,kaže Osman Puškar, ministar privrede Tuzlanskog kantona

„Jedan od najznačajnijih   je projekat viseći tramvaj u Tuzli, dakle projekat čijom bi se realizacijom ostvarili značajni ciljevi u kontekstu poboljšanja javnog transporta i uslova koji bi se obezbijedili građanima Tuzle i posjetiocima u ovom segmentu”,riječi su Esmira Spahića, iz Stručne službe za poslove gradonačelnika Tuzle.

Related Posts