Privreda

Srebrenica: Usvojena Odluka o osnivanju centra za preradu mlijeka

Off 28
Odbornici Skupštine opštine Srebrenica usvojili su na današnjoj sjednici više odluka, među kojima su odluke o osnivanju centra za preradu mlijeka i mliječnih prerađevina te o utvrđivanju i provođenju protiveroznih mjera za poljoprivredno zemljište za 2018. godinu.

Odbornici su prihvatili i sugestije za određenim korekcijama jer, kako je rečeno, pojedine odredbe odluke nisu bile jasno definirane.

“Prihvatili smo svaku sugestiju koja je dobronamjerna i korigovat ćemo odluku te je za narednu sjednicu pripremiti s izmjenama i dopunama. Odluka nam otvara mogućnost da ozbiljno ulazimo u pregovore s firmom koja želi doći u Srebrenicu”, izjavio je za Agenciju Fena načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Usvojena je i Odluka o postupku i uslovima izdavanja u zakup objekata stare škole u Skelanima i Odluka o izmjeni i dopuni odluke o administrativnim taksama.

Realizacijom navedenih odluka očekuje se povećanje broja zaposlenih na području Srebrenice.

Kako je najavljeno, na narednoj sjednici će biti razmatrana odluka o bezbjednosti saobraćaja na putevima na području srebreničke opštine.

Related Posts