Privreda

SDS traži da direktor “Šuma RS” podnese ostavku

Off 24
Srpska demokratska stranka /SDS/ podnijela je   Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu dopunu krivične prijave protiv generalnog direktora preduzeća “Šume Republike Srpske” Riste Marića zbog sumnje da je zloupotrijebio ovlaštenja u privredi, te od njega zatražila da podnese ostavku.

Prema nalazima nezavisnog revizora i podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Marić je kao direktor ovog preduzeća u prošloj godini izbjegao da prikaže kao prihod naknadu od uplata vlasnika privatnih šuma u iznosu većem od 2.670.000 KM, čime je dao lažne podatke o stečenom oporezivom prihodu i izbjegao plaćanje izlaznog PDV-a od 454.057 KM, saopšteno je iz SDS-a.

U SDS-u tvrde da je Marić, prema podacima iz revizorskog izvještaja, lažnim vođenjem poslovnih knjiga izbjegao i da prikaže obaveze po osnovu poreza na dobit od 586.069 KM, što je utvrdila i Poreska uprava Republike Srpske.

Iz SDS-a podsjećaju da je ova stranka još u avgustu podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu krivičnu prijavu protiv Marića zbog sumnje da je prikrio obaveze prema nerazvijenim opštinama od 4.146.891 KM, neistinito prikazujući navedeni iznos kao dobit preduzeća.

SDS od Marića traži da, zbog utvrđenih nepravilnosti koje su navedene u revizorskom izvještaju, podnese ostavku.

Related Posts