Privreda

Sarajevо: Оtvoren Sajam pčelarstva i pčelarske opreme

Off 28

Ovogodišnji Međunarodni sajam pčelarstva i pčelarske opreme Bee-fest otvoren je danas na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović u Sarajevu, a do 17. septembra predstavljat će priliku za promociju domaćih prozvođača meda.

Direktorica Bee-festa Samira Katica-Arnautović istakla je da pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, imajući u vidu visoki kvalitet meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

“U okviru ovog sajma predstavit će se 50 izlagača iz cijele BiH, zemalja regiona i Velike Britanije. Putem ovih ovih projekata već 15 godina želimo da pokažemo da onaj ko hoće raditi zaista može naći za sebe atraktivnu djelatnost. Većina naših izlagača su iz tradicionalnih domaćinstava, gdje se iskustvo proizvodnje meda prenosilo s koljena na koljeno”, istaknula je.

Na štandovima su predstavljene različite vrste meda uz prateću prodajnu izložbu, a tokom sajma bit će upriličen i Dan organskog meda.

Organizaciju ovogodišnjeg sajma podržali su vlade Federacije BiH i Kantona Sarajevo te općine Centar i Stari Grad Sarajevo.

Related Posts