Privreda

Polihem/Poliolhem: Ponovo protesti bivših radnika

Off 30

Tridesetak bivših radnika Tuzlanskog Polihema u stečaju i njegovog nasljednika Poliolhema, mirno su protestirali pred kapijom uništene firme, tražeći isplatu plaća i naknada.

Više od 15 godina otpušteni radnici pokušavaju da naplate nesporna i sudski davno dosuđena potraživanja, ali stečajna uprava Polihema to na sve načine izigrava. Radnici su ogorčeni na Tuzlanski općinski sud, koji ne provodi sopstvene presude o čime povlađuje pljačkašima. Umjesto da isplati dugovanja radnicima, vlasnik Poliolehema formiranog od dijela Polihema u stečaju, je pozvao policiju, plašeći se upada radnika u krug firme.

Radnici kažu da neće da se javi čak ni radi reguliranja potraživanja sistemom nagodbe već na sve načne odugovlači obaveze.

“Nakon svih onih poslova koje smo mi odradili koji su od nas zahtijevani vlasnik se neće da se izjasni, ne dolazi i mi pokušavamo evo na ovaj način da ga animiramo da dođe ovde, da da makar stupi u kontakt da završimo tu priču za sva vremena”, kaže za BHRT bivši radnik Polihema-Poliolhema Miralem Ibrišimović.

“Neće taj gospodin Nail Zatović da se oglasi ni na na nagodbu. Od tri naša miliona potraživanja spali smo na neke hiljadice, pa da se dogovorimo s njime ali eto gospodin neće da se pojavi ni tu”, riječi su još jednog bivšeg radnika ove firme Enesa Jaganjca.

Related Posts