Privreda

Počele pripremne aktivnosti za Sarajevo Business Forum 2017

Off 35

Pripremne aktivnosti za Sarajevo Business Forum (SBF) 2017, vodeću investicijsku konferenciju koja će biti održana 22. i 23. maja, počele su u punom kapacitetu. Uloga i značaj SBF-a danas je predstavljena u Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine u okviru seminara “Ekonomska diplomatija”.

“SBF je platforma za poslovno umrežavanje i investicije i omogućava promociju Bosne i Hercegovine i regiona. SBF je okvir za direktne strane investicije. Kroz SBF nastojimo da posredujemo između državnog i privatnog sektora, dovodimo na jedno mjesto vlasnike projekata i poslovne ljude iz regiona te privatne i državne fondove”, kazao je direktor BBI banke Amer Bukvić, prezentirajući potencijale SBF-a.

Danas je, također, BBI VIP biznis klub, u saradnji s Privrednom komorom Federacije BiH i Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona, organizirao prvu radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum 2017.

Predstavnici Privredne komore Federacije BiH i zeničke privredne komore ukazali su na važnost ovog događaja za cjelokupnu bh. privredu, koji se i ove godine održava pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Fokus SBF-a je na direktnim poslovnim sastancima bh. privrednika s potencijalnim investitorima. Prošle godine, samo dok je trajao Forum, obavljeno je više od 250 ovakvih susreta, a BBI banka je oformila poseban tim ekonomskih stručnjaka koji su bh. privrednicima bili na raspolaganju tokom ovih pregovora”, kazao je predstavnik BBI banke tokom radionice.

Planirano je da se pripremne radionice za Sarajevo Business Forum održe u svim većim gradovima u Bosni i Hercegovini. Naredna radionica bit će održana 21. februara u Mostaru, dok je za 23. februar planirana radionica u Posušju.

Related Posts