Privreda

“Alumina” i RMU “Banovići” potpisali ugovor vrijedan 29 miliona KM

Off 237
Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” iz Zvornika Milorad Motika i direktor Rudnika mrkog uglja (RMU) “Banovići” Munever Čergić potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji za narednu godinu vrijedan skoro 29 miliona KM.

Prema ugovoru, Rudnik “Banovići” će tokom sljedeće godine isporučiti oko 200.000 tona uglja za potrebe rada “Alumine”, što je za oko 30 posto više u odnosu na isporuku u ovoj godini.

Motika je izjavio da “Alumini” mnogo znači saradnja sa Rudnikom “Banovići” jer je zvorničkoj kompaniji potrebno stabilno snabdijevanje ugljem, kao značajnim resursom u proizvodnom procesu, kako bi se realizirali planovi i poslovni ciljevi koje ova kompanija ima u 2018. godini.

“Potpuno smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom sa Rudnikom mrkog uglja ‘Banovići’. Veoma nam je bitno da na vrijeme i po povoljnim cijenama imamo snabdijevanje ugljem, čiji je naša fabrika veliki potrošač”, rekao je Motika.

Čergić je ocijenio da je potpisivanje ugovora veoma bitno za cijelu Bosnu i Hercegovinu jer se radi o domaćim resursima. Rudnik “Banovići”, kako je rekao Čergić, planira da u 2018. godini proizvede oko 1,75 miliona tona uglja, od čega će 12 do 13 posto ukupne godišnje proizvodnje biti namijenjeno za potrebe “Alumine”.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže