Okoliš

Kolovoz mokar u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima BiH

Off 18

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez dužih zastoja. Kolovoz je mokar u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima BiH, dok su na ostalim dionicama uslovi za vožnju povoljni. Zbog najavljenih padavina i u ostatku BiH, vozači se pozivaju na pojačan oprez.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na dionicama koje vode prema lokalnim izletištima, putevima prema moru, a posebno na graničnim prelazima.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Maglaj-Žepče, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-17/3 Buna-Stolac.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju (uključujući i pješake, bicikliste i motocikliste) da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Trenutno se duža zadržavanja bilježe na graničnim prijelazima: Zupci, Deleuša, Ivanica, Gabela Polje i Bijača, na izlazu iz BiH, kao i na graničnim prijelazima Doljani, i Brod i Bosanska Gradiška u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Related Posts