Okoliš

Počele praznične gužve na GP: U Velikoj Kladuši čeka se 90 minuta

Off 95
Na graničnom prijelazu Velika Kladuša na ulazu u BiH iz Hrvatske čeka se jedan i po sat, a na prelazima Gradiška, Donja Gradina i Brod do 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Što se tiče stanja na cestama, niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez, a posebno  na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Na području jugozapadne Bosne vozače upozorava se na jake udare vjetra. Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-16.2 Jablanica-Prozor zbog radova na sanaciji klizišta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, gdje došlo do urušavanja potpornog zida.
Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača. Učestali su i odroni na brojnim putevima u našoj zemlji.

Praznici su pred nama, tako da je pojačan promet vozila, kako na graničnim prijelazima, tako i na putevima u BiH. U toku dana, očekuje se pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Related Posts