Okoliš

Meteorolozi najavljuju: Bez padavina u novogodišnjoj noći

Off 68
Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje više oblačnosti prijepodne, dok će u drugoj polovini dana biti sunčano. Puhat će slab vjetar, u Bosni južnog, a u Hercegovini sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -4 i 1, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 10 stepeni.

U ponedjeljak, 1. januara, prijepodne će doći do postepenog povećanja oblačnosti. U drugoj polovini dana padat će kiša, a slabije padavine očekuju se na istoku i sjeveroistoku Bosne. Puhat će slab vjetar, u Bosni južnog, a u Hercegovini sjevernog smjera. U Bosni će u večernjim satima vjetar izmijeniti smjer na sjever.

Jutarnja temperatura kretat će se između -2 i 2, na jugu zemlje do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 9 stepeni.

U utorak, 2. januara očekuje se oblačno vrijeme sa kišom, dok će na planinama padati snijeg. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne puhat će jaka bura sa olujnim udarima. Temperatura zraka kretat će se između 2 i 7, a na jugu zemlje do 9 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Related Posts