fbpx
BiH, Vijesti

Dodik u pismu Macronu – Najdublje žaljenje zbog tragedije Notre Damea

Off 50
Foto: AFP

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Republike Francuske Emanuelu Macronu te izrazio žaljenje što je u požaru stradala katedrala Notre Dame u Parizu.

– Kao član Predsjedništva BiH i njegov aktuelni predsjedatelj, izražavam Vama i francuskom narodu najdublјe žalјenje zbog tragedije koja se dogodila s katedralom Notre Dame. To remek-djelo gotičke umjetnosti jedan je od najvažnijih simbola europske kulture i predstavlјa prvorazrednu vrijednost ne samo za francuski narod, već i sve nas kojima je stalo do kršćanskog nasljeđa koje je temelј našeg identiteta.

Podsjetio je na stradanja pravoslavnih objekata kroz povijest.

Srpski narod se u svojoj povijesti mnogo puta suočio sa strašnim razaranjima svojih svetinja, kada je tijekom užasnog pogroma postradalo više naših crkava i manastira na Kosovu i Metohiji, ali je i izgorio biser naše duhovnosti, manastir Hilandar na Svetoj gori. On je, kao i veličanstvena katedrala Notre Dame, građen stotinama godina, od 12. do 14. stoljeća, a progutao ga je požar u jednom danu. Ipak, ogromnim naporima cijelog srpskog naroda i njegovih prijatelјa, od tada do danas je velikim dijelom obnovlјen – naveo je Dodik u pismu Macronu.

Izrazio je nadu da će i veleljepni pariski hram posvećen bogorodici Mariji biti ubrzo obnovljen.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže