fbpx
BiH, Vijesti

Dodijeljena javna priznanja Grada Širokog Brijega

Off 26
Foto: Ivan Crnjac/BHRT

Povodom Dana Grada u Širokom Brijegu je danas upriličena svečana sjednica Gradskog vijeća. Nazočnima su se, uz ostale, obratili gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Vijeća Vinko Topić. Topić je istaknuo poziciju Širokog u odnosu na druge općine i gradove u Zapadnoj Hercegovini kazavši kako se ovaj grad razvija kontinuirano iz godine u godinu.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević je podsjetio kako je Široki Brijeg ekonomski dobro razvijen, ali ta razvijenost se, kako dodaje, ne očituje samo u ekonomskim nego i u športskim, kulturnim i drugim poljima.

Prije početka sjednice položeni su vijenci na središnjem širokobriješkom trgu, a uz ostale, prisutna su bila i izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora, Županije Zapadnohercegovačke, susjednih gradova i općina i drugo.

Novi veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Stambolić je istaknuo kako je stav vlade u Hrvatskoj da će i ubuduće pomagati važne projekte u Širokom Brijegu te da će se zalagati za BiH u kojoj žive tri konstitutivna i u potpunosti ravnopravna naroda.

Na kraju manifestacije su dodijeljene nagrade zaslužnim građanima.

Inače, ovaj grad svoj dan proslavlja 15. kolovoza, što je ujedno i blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – jednog od četiri zapovjedna blagdana u katolika.

Izvor: Ivan Crnjac/BHRT

Related Posts